Vlissingen
Scheldebuurt

Vlissingen
Scheldebuurt

De Scheldebuurt is de wijk die rondom de Scheldestraat is gelegen. Niet te verwarren met de nieuwe wijk ‘het Scheldekwartier’, wat onderdeel van het centrum uitmaakt.

In de Scheldebuurt zijn veel zgn. ‘arbeiderswoningen’ te vinden. Leuke en karakteristieke huizen, oorspronkelijk gebouwd door en voor werknemers van de scheepswerf ‘De Schelde’.

Over deze wijk

Over deze wijk

De meeste huizen in dit gebied zijn zo tussen 1900 en 1920 gebouwd. Het aanbod is zeer divers: er zijn woningen die nog op sommige punten gedateerd zijn, maar er zijn ook huizen die inmiddels helemaal gerenoveerd en modern van uitvoering zijn.

Het is altijd even opletten bij dit soort huizen. Hoe is de isolatie? Wat is de bouwtechnische kwaliteit? Omdat de woningen wat ouder zijn is het wellicht raadzaam een aankoopmakelaar in te schakelen voor een goed advies.

De Scheldebuurt grenst direct aan het centrum van Vlissingen. Alle voorzieningen zijn dus binnen handbereik. Maar het leuke van deze plek is ook dat alles op loopafstand is. Dus ook de Boulevard en het badstrand. Woon je in de Scheldebuurt, dan zul je dus veel te voet of met de fiets doen.

Verkoopstatistieken

Verkoop-
statistieken

Genoeg gepraat, op naar de cijfers! (Prijs en looptijd gebaseerd op marktcijfers over 2022)

Scheldebuurt

Gemiddelde verkoopprijs
€ 212.000,-

Scheldebuurt

Doorlooptijd
31 dagen

Scheldebuurt

Door M2 hier al verkocht:
201 woningen

Wil je een huis kopen in de Scheldebuurt? Let goed op ons woningaanbod. M2 helpt ook graag met zoeken of aankopen. Neem contact op voor meer informatie.

Aanbod in de wijk

Singel 237
Singel 237
Vlissingen
€ 179.000,- k.k.
Singel 244
Singel 244
Vlissingen
€ 349.000,- k.k.
Clijverstraat 45
Clijverstraat 45
Vlissingen
€ 235.000,- k.k.
Gratis waardebepaling