Vlissingen
Centrum

Vlissingen
Centrum

Het centrum van Vlissingen. De plek waar alles gebeurt, waar het altijd levendig is en alle voorzieningen binnen handbereik zijn. In het centrum vind je alle winkels, restaurants en uitgaangelegenheden. Het is ook de plek waar monumentale huizen te vinden zijn en je natuurlijk de Boulevard, vissershaven en de Oranjedijk vindt. Hier kun je lekker wandelen en genieten van het prachtige uitzicht over de Westerschelde met haar scheepvaart.

Over deze wijk

Over deze wijk

In het centrum kun je wonen in een statig monument maar hier zijn ook grote en kleinere appartementen te vinden. In de gezellige smalle straatjes hangt de sfeer van vroeger nog rond en alles is op loopafstand te bereiken. Parkeren is soms wat lastiger, vooral in het echte oude centrum, maar door het vergunningsbeleid voor parkeren kun je voor zo’n € 80,- per jaar een vergunning verkrijgen als bewoner waardoor je meestal op vrij korte afstand een plaatsje kunt vinden. Bij een appartement heb je soms een eigen parkeerplaats, waardoor je altijd verzekerd bent van je eigen plekje.

De meeste restaurants en cafés zijn rond het Bellamypark en de Nieuwendijk te vinden terwijl de winkelvoorzieningen zich rond het Scheldeplein en in de Lange Zelke en de Walstraat zijn. Een supermarkt als de Albert Heijn en de Aldi ontbreken uiteraard niet in het centrum van Vlissingen.

Het nieuwste deel van het centrum van Vlissingen is rond Het Dok in het Scheldekwartier te vinden. Hier zijn de afgelopen jaren diverse appartementengebouwen en woonhuizen gerealiseerd. De kans om comfortabel en modern te wonen in het hartje van de stad. Rondom het Dok is fraaie bestrating aangelegd waardoor een mooie wandeling rondom de haven met zicht naar de grote en luxe jachten bij Amels en Damen een spectaculair uitzicht bieden.

Nét buiten het centrum, maar voor de meesten nog precies op loopafstand is het NS station bereikbaar. Diverse intercities en reguliere treinen bieden een snelle verbinding met geheel Nederland.

Ten slotte is er ook het fiets/voetveer naar Breskens. Een leuke tocht over de Westerschelde leidt naar Zeeuws-Vlaanderen en bieden mogelijkheid voor een fraaie fietstocht langs de Zeeuws-Vlaamse kust naar het Belgische Knokke.

Verkoopstatistieken

Verkoop-
statistieken

Genoeg gepraat, op naar de cijfers! (Looptijd en waarde gebaseerd op marktcijfers of 2022)

Centrum

Gemiddelde verkoopprijs
€ 255.000,-

Centrum

Doorlooptijd
28 dagen

Centrum

Door M2 hier al verkocht:
225 woningen

Wil je een huis kopen in het centrum van Vlissingen? Let goed op ons woningaanbod. M2 helpt ook graag met zoeken of aankopen in het historische stadshart. Neem contact op voor meer informatie.

Aanbod in de wijk

Coosje Buskenstraat 52
Coosje Buskenstraat 52
Vlissingen
€ 379.000,- k.k.
Peperdijk 51
Peperdijk 51
Vlissingen
€ 1.175.000,- k.k.
Verlorenlandstraat 1
Verkocht onder voorbehoud
Verlorenlandstraat 1
Vlissingen
€ 345.000,- k.k.
Gratis waardebepaling