Werken jullie op ‘No Cure? No Pay’ basis?

Een makelaar rekent natuurlijk kosten voor de dienstverlening. Die hebben wij bij M2 Makelaars overigens overzichtelijk voor je op een rijtje gezet voor verkoop, aankoop en taxaties. Maar wat gebeurt er als de opdracht niet afgerond wordt? Moet je dan ook betalen? Lees verder onder de afbeelding!

De kosten die wij als makelaar rekenen, vallen in sommige gevallen uiteen in administratiekosten en courtage. Dat laatste, de courtage, zijn kosten die je betaalt voor de dienstverlening van de makelaar.

Bij de verkoop van een huis vallen de kosten bijvoorbeeld uiteen in kosten voor de media (het zogenaamde ‘mediapakket’), misschien voor een energielabel als die er niet is en de courtage voor makelaarsdienst.

Het antwoord op de vraag is eigenlijk wel logisch: de bijkomende kosten, zoals bij verkoop de kosten voor het mediapakket en eventueel het energielabel, die moet je altijd betalen. Ook als je besluit te stoppen met de verkoop. De courtage daarentegen hoef je alleen te betalen als we een succesvol verkoopresultaat hebben behaald en de woning is overgedragen aan de koper.

 

Voor een aankoopopdracht geldt hetzelfde: hier betaal je € 250,- aan administratiekosten (o.a. voor een geavanceerde zoekmachine die woningen voor je gaat vinden) en wederom de courtage. Ook hier geldt: besluit je op een gegeven moment – om welke reden dan ook – de aankoopopdracht stop te zetten, dan hoef je alleen de administratiekosten te betalen. Pas wanneer we een woning voor je gevonden hebben en de aankoop volledig hebben begeleid, wordt de courtage in rekening gebracht.

Het antwoord op de vraag is dus eigenlijk “Ja”. No Cure, No Pay. Geen transactie, geen makelaarscourtage.

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.

    Gratis waardebepaling