Wat kost een taxatierapport?

Wanneer je een hypotheek wilt nemen op een woning, zal de geldverstrekker in de meeste gevallen een taxatierapport van de woning willen zien. Ze willen namelijk zeker weten dat het huis een waarde heeft die minimaal gelijk is aan het bedrag wat ze je gaan lenen.

Maar wat kost dan zo’n rapport? Lees verder of bekijk de video voor het antwoord!

M2 Makelaars taxeert alleen woningen. Dus geen bedrijfspanden zoals winkels, kantoren of loodsen. Daar zijn gespecialiseerde bedrijfsmakelaars voor.

Voor woonhuizen is eigenlijk altijd een gevalideerd taxatierapport vereist. Daarom zijn alle taxaties van M2 Makelaars altijd NWWI gevalideerd. Aan deze validatie zijn kosten verbonden, maar wij hanteren voor een rapport altijd een all-in tarief, zodat je op voorhand precies weet waar je aan toe bent.

Een taxatierapport kost € 649,-. Dit is inclusief alle bijkomende kosten zoals validatiekosten of kadastrale kosten voor het opvragen van uittreksels of aktes. We zijn verplicht om altijd de actuele, huidige waarde te taxeren die hoort bij het huidige gebruik. In sommige gevallen wordt ons ook gevraagd om een tweede waarde te taxeren. Bijvoorbeeld wat de marktwaarde zal zijn na een bepaalde verbouwing. Zo’n tweede waarde is altijd mogelijk, maar moet wel bij het verstrekken van de opdracht gelijk aangevraagd worden. Dan zijn er geen extra kosten voor het opnemen van deze tweede waarde.
We maken ook geen verschil tussen de taxatie van een woonhuis of appartement. Die tarieven zijn gelijk.

Wanneer je de taxatie gebruikt voor je hypothecaire geldlening dan is de taxatie eigenlijk altijd fiscaal aftrekbaar!

Meer informatie over taxaties en gelijk een afspraak maken doe je hier.

 

 

 

 

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.

    Gratis waardebepaling