Middelburg
Centrum

Middelburg
Centrum

Het stadscentrum van Middelburg, daar is veel over te vertellen! Maar eigenlijk moet je het beleven. Zelfs als je in deze regio woont ontdek je veel moois als je een rondvaart door de grachten neemt of één van de stadswandelingen door de stad doet. Onze favoriet: de ‘Sloppen en Stegentocht’. Bij de Drvkkery op de Markt kun je een boekje met deze wandeling kopen om op ontdekking te gaan. Natuurlijk kun je deze ook met een gids lopen die alles weet over de binnenstad!

Over deze wijk

Over deze wijk

Het centrum van Middelburg heeft natuurlijk alles te bieden op het gebied van voorziening: winkels, cafés, restaurants, noem maar op! Alles op loopafstand en dus binnen handbereik. In het centrum vind je uiteraard vooral oude huizen. Middelburg staat op nummer 5 van de landelijke monumentenlijst met maar liefst 1.100 rijksmonumenten! Genoeg te zien dus.

Naast oude woningen en rijksmonumenten zijn er ook een aantal jongere woningen te vinden in het centrum. Sommigen zijn in de jaren ’60 en ’70 gebouwd op plaatsen waar in de oorlog bombardementen plaats hebben gevonden of op plaatsen waar een gebouw zoals een school is weggehaald.

Een voorbeeld hiervan is het Molenwaterpark waar in de periode van 1998 tot 2008 diverse nieuwe woningen en appartementen zijn gerealiseerd o.a. op de plaats waar vroeger een gasfabriek heeft gestaan.

Wil je in een rijksmonument gaan wonen? Laat je dan goed informeren! Een monument kan extra uitdagingen met zich meebrengen zoals onderhoud en beperkingen qua renovatie of uitbreidingen. Maar sfeer en karakter is gegarandeerd bij dergelijke woningen.

Verkoopstatistieken

Verkoop-
statistieken

Genoeg gepraat, op naar de cijfers!

Centrum

Gemiddelde verkoopprijs
€ 349.000,-

Centrum

Doorlooptijd
32 dagen

Centrum

Door M2 hier al verkocht:
96 woningen

Wil je een huis kopen in het centrum van Middelburg? Let goed op ons woningaanbod. M2 Makelaars helpt ook graag met zoeken of aankopen, zeker geen overbodige luxe bij historische woningen! Neem contact op voor meer informatie.

Aanbod in de wijk

Beddewijkstraat 11
Beddewijkstraat 11
Middelburg
€ 349.000,- v.o.n.
Koestraat 22
Koestraat 22
Middelburg
€ 259.000,- k.k.
Gratis waardebepaling