Wat zijn de verkoopkosten?

Een woning wordt ‘kosten koper’ verkocht. Dit betekent dat de kosten die te maken hebben met de overdracht van de woning, zoals de notariskosten en de overdrachtsbelasting, door de koper worden betaald. Als verkoper betaal je de kosten die met de verkoop van de woning te maken hebben.

Verkoopkosten zijn op te splitsen in verschillende delen. Zo zijn er bijvoorbeeld de kosten die gemaakt worden voor de media (fotografie, plattegronden, meetrapport en video’s) en de kosten aan de makelaar, ook wel ‘courtage’ genoemd. Maar wat kost het om een energielabel te laten maken? En wat kost het om bijvoorbeeld en bouwtechnische keuring uit te laten voeren?

 

Wat kost een makelaar? Dit is waarschijnlijk de meest gestelde vraag die wij bij M2 Makelaars krijgen! Het grootste deel is de courtage: de kosten die wij als makelaar rekenen voor onze dienstverlening. Bij M2 Makelaars betaal je 1,5% over de verkoopprijs die wij realiseren, met een minimum van € 2.950,-.

De woning moet daarnaast ook – meer dan uitstekend – worden gepresenteerd. Jouw huis is immers de mooiste! Daarom schakelen wij een professionele fotograaf in die foto’s, een virtuele tour (360 graden foto’s), een meetrapport en plattegronden maakt, zodat we jouw huis prachtig op Funda kunnen presenteren.

De kers op de taart is de ‘live bezichtiging’: een video waarin de makelaar door jouw huis loopt en alle pluspunten in beeld gaat brengen.

Dit alles bij elkaar noemen we bij M2 Makelaars het ‘mediapakket.  De kosten hiervan zijn € 595,-.

Heb je een woning in een hogere prijsklasse? Dan maken we altijd een offerte op maat nadat we de woning hebben bekeken.

Het is sinds 1 januari 2022 verplicht om een energielabel te hebben als je een woning publiceert. Dus als we de woning op Funda willen plaatsen, moet er een energielabel zijn. Het op laten maken van een energielabel via M2 Makelaars kost € 349,- Hiervoor moet tegenwoordig een energie inspecteur langs komen om de woning op te nemen. Voorheen kon je dit nog zelf doen via internet, dat is echter niet meer mogelijk. Wacht dan ook niet te lang met het laten maken van een energielabel. Heb je al een energielabel? Check dan of deze nog geldig is. Een energielabel heeft een geldigheid van 10 jaar nadat deze is opgesteld. Onderstaand vindt je een link waar je de geldigheid van je energielabel kunt opvragen: https://www.energielabel.nl/woningen/zoek-je-energielabel/

M2 Makelaars is full-service makelaar: deze kosten zijn voor de volledige verkoop van je woning van A tot Z. Geen verrassingen achteraf dus!  En je betaalt alles pas achteraf, lees daarover meer in dit artikel: ‘Wanneer moet ik de makelaarskosten betalen?

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.

    Gratis waardebepaling