Wat kost het verkopen bij M2 Makelaars?

Een vraag die uiteraard altijd gesteld wordt bij M2 Makelaars: wat ben ik nu totaal kwijt aan kosten als ik mijn huis ga verkopen? Dat gaan we in dit artikel precies uitleggen!

Als je je woning verkoopt, doe je dat namelijk ‘kosten koper’. Dit betekent dat de kosten die betrekking hebben over overdracht, namelijk overdrachtsbelasting, notariskosten en kadasterkosten door de koper betaald worden. Wanneer je als verkoper ervoor kiest om een makelaar in te schakelen, zijn die kosten wel voor jou.

[Tekst loopt door onder de foto]

kantoor M2 Makelaars

Ga je je huis verkopen dan krijg je te maken met een aantal kostenposten, we zetten ze hier onder voor je op een rij.

Courtage
De grootste kostenpost is de ‘courtage’. Dit is een chique woord voor het tarief wat de makelaar in rekening brengt voor zijn dienstverlening. De courtage verschilt per makelaar en kan een percentage over de verkoopprijs of een vast bedrag zijn. Sommige makelaars werken ook wel met een ‘bonus’ als ze de woning boven een bepaalde prijs weten te verkopen.

Bij M2 Makelaars houden we van duidelijkheid. We berekenen een vast tarief van 1,5% over de verkoopprijs die we weten te realiseren. Er geldt wel een minimum tarief van € 2.950,-.

Mediapakket
Om een woning goed op de markt te kunnen zetten, is de presentatie erg belangrijk. Daarom wordt er altijd gebruik gemaakt van een professionele fotograaf. Deze maakt uiteraard foto’s, maar zorgt ook voor 360-graden foto’s, het inmeten conform de NEN2580 norm en actuele plattegronden.
Naast de fotografie is M2 Makelaars uniek met haar video’s. Van elke woning maken wij een zogenaamde ‘live bezichtiging’ waarin de makelaar door de woning loopt en alles vertelt over het huis. Vaak worden deze beelden gecombineerd met drone opnames vanuit de lucht. M2 Makelaars beschikt zelf over een drone, deze kan dus altijd ingezet worden.

Het geheel van alle media heet bij ons het ‘mediapakket’. Niet alleen de opnames van alle media hoort in het pakket, maar ook de publicatie op alle bekende websites zoals Funda, Huislijn en natuurlijk onze eigen website.

Onze complete mediapakket kost € 595,-.

Energielabel
Voor een woning gepubliceerd mag worden, moet er een definitief energielabel bekend zijn. In sommige gevallen is er al een energielabel, deze is namelijk 10 jaar geldig, maar als deze er niet is, zal er een label gemaakt moeten worden. Dat doen wij niet zelf, maar dit moet door een gespecialiseerde bouwkundige worden gedaan. We kunnen het laten verzorgen, zodat deze op tijd binnen is en de publicatie van de woning geen vertraging op zal lopen.

Een energielabel kunnen wij laten opmaken voor € 349,-.

Alle kosten hier boven zijn natuurlijk inclusief BTW en je hoeft als verkoper deze kosten pas te betalen bij de overdracht van de woning bij de notaris. De kosten worden dus in feite in mindering gebracht op de koopprijs van het huis. Je hebt dus geen omkijken naar de betaling, de notaris regelt dit voor je!

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.

    Gratis waardebepaling