Moet ik mijn woning verbeteren voor de verkoop?

Wanneer je jouw woning wilt gaan verkopen, komen we graag langs voor een vrijblijvend verkoopadvies. We krijgen dan vaak de vraag of het nog nodig is om bepaalde werkzaamheden uit te voeren om de woning beter te kunnen verkopen. Lees verder onder de afbeelding voor het antwoord!

Je woning verbeteren? Het korte antwoord is: ja! Overal waar je een puntje op de i kunt zetten, gaat meehelpen voor een betere verkoop van je woning. Er zijn namelijk nogal wat factoren die de waarde van je woning bepalen. Zo veel zelfs dat we er een apart artikel over geschreven hebben hier in ons kenniscentrum.

 

Maar laten we eerst beginnen met de algemene regel dat je nooit een gebrek of probleem moet verzwijgen of wegwerken zonder dat de onderliggende oorzaak is opgelost. Natuurlijk: heb je ergens een lekkagespoor van een lekkage die 10 jaar geleden door een loodgieter keurig netjes is opgelost, dan is het advies om dit netjes over te schilderen zodat je er niets meer van ziet. Dit is immers geen gebrek meer, maar het resultaat van een oud gebrek.

Heb je last van optrekkend vocht in de gang en is dat zichtbaar op de muur? Dan kun je er voor kiezen om het bij te werken, maar meld het dan wel netjes in de ‘vragenlijst’ die de klant bij de bezichtiging ontvangt. En zit er een scheur in een paar tegels van het toilet, hang daar dan niet opeens een verjaardagskalender voor, maar laat het gewoon zien.

Dus gebreken wegwerken: niet doen! Maar je huis opfrissen: altijd doen!

Een schoon en netjes huis verkoopt gewoon het beste. Dus als jij een wandje hebt waar de hond altijd lekker tegenaan schuurt, schilder deze dan nog even. Het is zo gebeurd en het ziet er veel netter uit. Hetzelfde geldt voor groene tegels in de tuin. Huur of leen een hogedrukspuit en maak het terras netjes. Ook ’s winters! Losse plintjes maak je vast, loszittend behang plak je vast, een dof kozijn kun je nog even schilderen en ruim vooral ook het meeste op. Hoe meer ruimte, hoe minder rommel, hoe beter de woning getoond kan worden en hoe beter de klant zich zal voelen in het huis.

We weten allemaal: de kijker moet een ‘klik’ hebben met het huis. Het moet ‘goed voelen’. Dat bereik door nog nét even een paar dingetjes te doen om het huis helemaal áf te maken!

Oh, en jawel, een bos bloemen op tafel helpt echt. En nee, die appeltaart is te veel, dat moet je echt niet doen.

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.

    Gratis waardebepaling