Is er een limiet voor het aantal bezichtigingen?

Als koper krijg je weleens te horen dat een kijkdag vol zit en je op een zogenaamde reservelijst wordt gezet. Wat houdt dat nu eigenlijk in? Zit er dan een stop op bezichtigingen? In dit artikel geven we je de antwoorden.

Het aantal bezichtigingen dat bij een woning plaatsvindt, is afhankelijk van een aantal factoren. Niet ieder makelaarskantoor is hierin hetzelfde. Kantoor X zal bijvoorbeeld afspreken om 10 kijkers toe te laten en kantoor Y bijvoorbeeld 15.

Wil je als verkoper dat er meer klanten komen bezichtigingen, dan moet daar wellicht extra voor betalen als de limiet bereikt is. Deze afspraken maak je vooraf met je makelaar en dit wordt vastgelegd in de opdracht tot dienstverlening.

Is een potentiële koper niet snel genoeg met het maken van een afspraak en is de limiet bereikt, dan vist die kandidaat dus achter het net. Misschien mis je hierdoor wel de beste koper…. Vraag dus altijd goed na hoe jouw makelaar hiermee omgaat voordat je met hem in zee gaat.

M2 Makelaars heeft geen limiet en zal altijd iedereen zonder extra kosten toelaten om je woning te bezichtigen, tenzij jij dat anders wenst. Wij adviseren om iedereen die geïnteresseerd is te laten kijken, zodat je uiteindelijk het beste resultaat krijgt.

Het gehele potentieel van de markt wordt zo onderzocht. Je weet namelijk nooit of de laatst ingeplande kijker misschien wel het beste bod zal uitbrengen. Een kans die je niet wilt laten lopen!

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.

    Gratis waardebepaling