Is een verkoopbord in de tuin verplicht?

Wij krijgen bij M2 Makelaars vaak de vraag of het plaatsen van een verkoopbord in de tuin of aan een raam verplicht is. In dit artikel zal ik je vertellen of dit verplicht is en wat de voor- en nadelen zijn van het plaatsen van een verkoopbord.

Is een verkoopbord in de tuin verplicht?

Er zijn verschillende verkoopborden. Zo is er bijvoorbeeld een zogenaamd tuinbord dat meestal in de voortuin wordt geplaatst. Dit is een goed zichtbaar bord dat met behulp van een grondpin in de grond wordt gezet. Daarnaast bestaat er ook een zogenaamd raambord. Deze wordt met zuignappen bevestigd aan bijvoorbeeld het slaapkamerraam. Een dergelijk bord wordt vaak gebruikt bij woningen zonder voortuin of bij een woning met een geheel betegelde voortuin. Ook bij woningen waarbij het raam op de verdieping gewoonweg beter zichtbaar is en bij appartementen wordt een raambord gebruikt. Bij het plaatsen van een dergelijk bord kijken we altijd of er geen rolluiken zijn en waar het verkoopbord het beste zichtbaar is. Het is geen verplichting om een verkoopbord te plaatsen. Als je dit, om welke reden dan ook, niet wenst, dan zullen we uiteraard geen bord plaatsen!

Er zijn voor- en nadelen aan het plaatsen van een verkoopbord. Een belangrijk voordeel is natuurlijk de publiciteit. Hoe meer publiciteit je geeft aan je woning, hoe groter de kans op een goede en snelle verkoop. Een verkoopbord is een prima en kosteloze manier om extra aandacht te trekken. Het gebeurt soms dat een woning verkocht wordt aan mensen die per toeval langs een woning liepen die wij te koop hadden staan. En het kan zomaar de postbode zijn die het bord ziet en iemand anders tipt op je huis! Het spreekwoord ´je weet nooit hoe een koe een haas vangt´, is hier zeker van toepassing.

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Zo wordt een raambord ’s nachts wel eens uit baldadigheid van het raam af getrokken. Hoewel we altijd proberen hem zo hoog mogelijk te hangen(!), wordt een tuinbord wel eens naar een andere tuin verplaatst of in een sloot gegooid, en een bord neemt natuurlijk altijd een beetje uitzicht weg. Maar deze nadelen wegen niet op tegen de voordelen, dus wij adviseren altijd om een bord te plaatsen.

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.

    Gratis waardebepaling