Hoe zoeken jullie naar een huis voor mij?

De eerste stap van de aankoopbegeleiding is natuurlijk het zoeken en vinden van een geschikte woning. De aankoopmakelaar heeft toegang tot alle informatie over de woningmarkt. Hoe zoekt de aankoopmakelaar en hoe krijg jij het nieuwste aanbod? We leggen het in dit artikel van het kenniscentrum van M2 Makelaars uit!

Nederland heeft eigenlijk een hele unieke situatie voor het aanbod van koopwoningen. Er is één centrale database waar al het aanbod in wordt opgeslagen. Deze heet Tiara en is opgericht door de NVM omstreeks het jaar 2000. Elke makelaar die een woning te koop krijgt plaatst deze woning in de centrale database. Vanuit deze database worden vervolgens de bekende woonplatforms zoals Funda voorzien van alle woninginformatie. Wanneer je M2 Makelaars als aankoopmakelaar inschakelt, krijg je automatisch een licentie voor de geavanceerde zoekmachine Copaan. M2 Makelaars is exclusief licentiehouder voor Zeeland van Copaan.

Binnen Copaan ga jij samen met de aankoopmakelaar jouw zoekwensen invoeren. Als deze invoer gereed is, gaat Copaan voor jou op zoek. Copaan is – je raad het al – gekoppeld aan de Tiara database. Dus zodra een makelaar een woning toevoegt, krijg jij gelijk een bericht als deze woning aan jouw woonwensen voldoet. Dat kan eenmalig per dag in een overzicht, maar je kunt direct een bericht krijgen. Het is zelfs mogelijk dat je, als je de Copaan App op je telefoon installeert, een melding op je telefoon krijgt zodra er een nieuwe woning voor je gevonden is!

Omdat je direct een melding krijgt, weet jij al dat er een woning te koop is nog voordat deze op Funda staat! De verwerking van Tiara naar Funda duurt namelijk meestal een paar uur. Dus als je snel kijkt en snel reageert, kan jouw aankoopmakelaar snel een afspraak voor een bezichtiging voor je regelen. Via het Copaan zoeksysteem gaan wij voor jou op zoek, zodat je als eerste een melding krijgt als een woning aan jouw wensen voldoet

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.

    Gratis waardebepaling