Hoe presenteer ik de woning?

Als wij een woning online presenteren is dit de eerste keer dat de consument je woning ziet. We weten denk ik allemaal wel dat de eerste indruk belangrijk is en dat geld zeker ook voor de presentatie van je woning. Zie het maar als een eerste date. In onderstaand artikel zullen wij je uitleggen hoe je een woning of appartement zo goed mogelijk presenteert voor een uitstekend verkoopresultaat.

Een schone woning

 

Laten we met het meest voor de hand liggende beginnen, de woning moet uiteraard schoon zijn. Dus even de ramen schoonmaken, stofzuigen en eventueel dweilen. Daarnaast adviseren wij om het aanrecht zo ruimtelijk mogelijk op te stellen. Het is niet erg als er een koffiezetapparaat op staat of een messenblok, als het aanrecht maar niet vol staat. Dit geld ook voor de badkamer. Losliggende handdoeken, tandenborstels en bijvoorbeeld scheerapparaten, allemaal even uit het zicht.

Wij begrijpen natuurlijk dat je leeft in een woning, dus het is heel normaal dat er bijvoorbeeld speelgoed in huis ligt of dat er een hondenmand staat en her en der een boek of tijdschrift ligt. Voor de presentatie en bij bezichtigingen adviseren wij om deze zaken zoveel mogelijk op te bergen, zodat je een overzichtelijke woning creëert met zo min mogelijk afleiding. Zet in plaats daarvan bijvoorbeeld een vaas met bloemen op tafel of een mandje met vers fruit.

 

Zorg voor licht!

 

Een lichte woning voelt ruimtelijk aan, dus doe de rolluiken of screens omhoog, doe de gordijnen open en laat het licht verder zijn werk doen. Mocht het een bewolkte dag zijn, dan adviseren wij de verlichting aan te zetten, zodat je een warme sfeer creëert.

Met een opgeruimde tuin presenteert de woning ook beter. Door het gras te maaien, de tegels te reinigen waar nodig en de meubels te voorzien van de bijbehorende tuinkussen, kunnen kandidaat kopers zich een goed beeld vormen hoe het moet zijn om in jouw tuin een gezellige zomeravond door te brengen.

Met bovenstaande tips creëer je een keurig nette, neutrale en overzichtelijke woning, waardoor je uiteindelijk het beste verkoopresultaat krijgt.

 

En als laatste tip: de appeltaart!

Vroeger werd er nog wel eens geadviseerd een appeltaart te bakken, zodat er een lekkere geur door de woning verspreid werd. Dat is uiteraard niet nodig, al zal je makelaar het niet erg vinden als er wel een verse appeltaart klaarstaat.

    Op de hoogte blijven?

    Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.

      Gratis waardebepaling