Heb ik met een aankoopmakelaar voorrang bij bezichtigingen?

Je kiest voor een aankoopmakelaar om ontzorgd te worden en van A tot Z begeleidt te worden bij de koop van een huis. Op de huidige drukke woningmarkt is het niet altijd mogelijk om een woning te bezichtigen. Soms zit de kijkdag bij de verkopend makelaar vol. Heb je met een aankoopmakelaar dan voorrang? Dit wordt vaak aan ons bij M2 Makelaars gevraagd.

Kies voor aankoopbegeleiding door een makelaar, dan weet de verkopende partij in elk geval zeker dat je een serieuze kandidaat bent. Daarmee heb je altijd een stapje voor op andere kandidaten. Geeft het je verdere voorrang? Nee, helaas niet. Kun je altijd een woning bekijken? Ja, dat wel!

 

Dat laatste lichten we nader toe: de NVM Makelaars in Zeeland hebben onderling de afspraak gemaakt dat een klant die met een NVM aankoopmakelaar de woning wilt bekijken, altijd de mogelijkheid krijgt om het huis te bezichtigen. Ook al zit de kijkdag vol, met een aankoopmakelaar is de verkopende NVM makelaar verplicht om een gaatje vrij te maken zodat de aankoopmakelaar met zijn klant de woning kan bezichtigen.

 

Deze afspraak geldt alleen voor NVM makelaars. In sommige gevallen krijgt jouw aankoopmakelaar het ook wel voor elkaar om een bezichtiging te plannen bij een makelaar die bij een andere brancheorganisatie is aangesloten zoals de VBO of VastgoedPro. Omdat de onderlinge contacten vaak goed zijn krijgt jouw aankoopmakelaar vaak meer voor elkaar dan wanneer je zelf zonder aankoopmakelaar een afspraak probeert in te plannen!

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.

    Gratis waardebepaling