Gaat de makelaar mee naar alle bezichtigingen?

Kies je voor een aankoopmakelaar om je te helpen met het kopen van een huis, dan heb je gedurende het hele traject altijd een professional om je vragen aan te stellen.

Jouw makelaar begeleid je en staat bij elke stap voor je klaar met raad en daad. Maar gaat de makelaar ook met je mee naar alle bezichtigingen? Lees verder na de afbeelding voor het antwoord!

Als je een woning hebt gezien waar je interesse voor hebt, wil je de woning ook in het echt gaan bekijken. Je laat dit heel eenvoudig weten via een knop in Copaan, jouw persoonlijke aankoopdossier. Dit kan ook via een berichtje in jouw persoonlijke whatsapp groep of via een telefoontje. Je kunt aangeven wat jouw voorkeur heeft qua dag/tijd om te bezichtigen en M2 Makelaars gaat aan de slag om voor jou een afspraak in te plannen voor een bezichtiging met de verkopend makelaar bij de woning.

Deze bezichtiging doe je in de meeste gevallen zelfstandig. Dat wil zeggen: zonder jouw aankoopmakelaar. Tijdens die bezichtiging ga je namelijk doorgaans naar zaken kijken waar de makelaar jou niet bij kan helpen. Dingen zoals de grootte van de slaapkamers, het uitzicht vanuit de tuin of de woonkamer, uitvoering van keuken en sanitair. Allemaal persoonlijke zaken waar je zelf tevreden over moet zijn.

Een woning ziet er nu eenmaal in het echt soms anders uit dan de foto’s deden vermoeden. Pas als je echt door het huis loopt, zie je hoe het echt is en of het huis bij je past.

Na jouw bezoek heb je natuurlijk overleg met je makelaar. Hoe was de woning? Viel het mee of tegen? Voldeed het aan je wensen? En – natuurlijk het belangrijkste – was het dusdanig leuk dat het een mogelijke koop voor je zou kunnen worden?

Als dit laatste het geval is, gaat de makelaar een afspraak maken om de woning te bekijken. Uiteraard mag je mee naar dat bezoek, maar dat is natuurlijk niet verplicht. Voordat de makelaar naar het huis gaat, kun je speciale aandachtspunten meegeven waar de makelaar extra op kan letten. Misschien is je iets bouwkundigs opgevallen of een erfgrens die vreemd loopt. Wil je dat op iets specifiek gelet wordt? Laat het dan vooraf even weten, dan zal je makelaar er nadrukkelijk naar kijken.

Na het bezoek van de makelaar heb je uiteraard overleg. Dit doen we persoonlijk of via (video)bellen zodat we alle bevindingen kunnen bespreken.

Nu gebeurt het natuurlijk ook wel eens dat er voor een woning heel veel belangstelling is. In dat geval is het soms niet altijd mogelijk dat de makelaar nog een 2e keer komt kijken dus in dat geval gaat de makelaar wél gelijk met je mee tijdens jouw eerste bezichtiging. We schatten dus per situatie in wat de mogelijkheden zijn en passen ons daarnaar aan.

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.

    Gratis waardebepaling