M2 Makelaars

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Hulp bij kopen

In de huidige woningmarkt is het lastig een woning te vinden én te kopen. Woningen zijn snel verkocht, de prijzen schieten soms alle kanten op en je moet snel beslissen.

Een huis kopen moet leuk zijn, geen vervelende toestand. Je bent op zoek naar je nieuwe thuis, waar je hoogstwaarschijnlijk flink wat jaren zult gaan wonen.

Maar gelukkig is het ook mogelijk om in deze – voor kopers lastige – markt een droomhuis te vinden en te kopen. En daar helpen wij graag bij! Want een makelaar kun je inschakelen om een huis te verkopen, maar kun je ook kiezen om je te helpen en je bij te staan bij de koop van een huis! Dat noemen we een aankoopmakelaar.

Kun je wel wat hulp gebruik bij de zoektocht van jouw droomhuis? Met veel plezier, enthousiasme, kennis en ervaring staan wij je graag bij met deze belangrijke stap in je leven. Geheel onafhankelijk bekijken wij alle aspecten en adviseren wij wat de beste keuze is. Ook de spannende onderhandelingen en die saaie (maar ontzettend belangrijke) contracten verzorgen wij.

Lijkt dit je wat? Maak dan gerust een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek met één van onze makelaars. Bel, mail of Whatsapp voor een vrijblijvende afspraak en wie weet woon je binnenkort wel in jouw droomhuis.
Klik hier voor onze contactgegevens.

De stappen naar de koop van je droomhuis:

Stap 1: oriëntatiefase – het eerste gesprek

Je hebt een gesprek met de aankoopmakelaar. Bij jouw thuis of op kantoor van de makelaar, wat je het beste uitkomt. Uiteraard is dit gesprek geheel kosteloos en vrijblijvend!

Stap 2: Online woningdossier

M2 Makelaars is licentiehouder van Copaan. Een uniek woningzoeksysteem waar al het aanbod in verzameld is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een Funda account, kun je veel beter aangeven wat je woonwensen zijn en krijg je echt dát aanbod wat je aanspreekt, direct zodra het op de markt komt. Bovendien kijkt jouw aankoopmakelaar over je schouder mee, kunt je hem vragen stellen via je account en kun je via jouw account direct een bezichtiging aanvragen. Jouw makelaar regelt de rest!

Stap 3: Bezichtigen

De eerste bezichtiging doe je meestal zelf. Dan let je namelijk op allerlei zaken waar de aankoopmakelaar niet bij kan helpen. Als de woning je aanspreekt, wordt er een 2eafspraak gemaakt en dan gaat de aankoopmakelaar met je mee. Is het een woning waar snel actie vereist is? Bijvoorbeeld als er een kijkdag is of wanneer er veel kapers op de kust zijn? Dan gaat de makelaar gelijk al bij de 1e bezichtiging met je mee!

Stap 4: Onderzoeken

Er zullen diverse zaken onderzocht moeten worden. Juridische zaken, bouwtechnische zaken, aktes die doorgenomen dienen te worden, gegevens over de V.V.E. (bij een appartement), omgevingsinformatie, etc. De aankoopmakelaar weet precies welke informatie nodig is en waar dat te verkrijgen is.

Stap 5: Onderhandelingen en begeleiding

Natuurlijk is heel belangrijk dat het beste onderhandelingsresultaat behaald wordt. Daar is de aankoopmakelaar van M2 Makelaars een specialist in! Door vele jaren ervaring en het feit dat de makelaar geen (emotionele) band met de woning heeft, wordt een optimaal resultaat bereikt!

Stap 6: Verkoopovereenkomst

De aankoopmakelaar controleert of alle afspraken goed zijn opgenomen in de koopakte die voor de verkopende partij wordt opgesteld. Jouw positie moet zeker zijn en mogen geen extra bezwarende artikelen in de akte zijn opgenomen.

Stap 7: Ontbindende voorwaarden, begeleiding hypotheekaanvraag

Het is niet te hopen natuurlijk, maar mocht de hypotheek niet verkregen worden, moet tijdig de koop worden ontbonden. Wij bewaken alle data. Bovendien kun je via M2 Makelaars ook bij M2 Hypotheken een degelijk hypotheekadvies krijgen. Een eerste gesprek en berekening is uiteraard kosteloos en vrijblijvend!

Stap 8: De overdracht

En dan is het zo ver! Je huis wordt overgedragen en je ontvangt de sleutels. Maar: nog even met de voeten op de grond blijven staan en alles goed controleren. Nu kan het nog, na de overdracht is dat lastiger. Dus jouw makelaar verzorgt samen met jou de eindinspectie van de woning. 

Stap 9: Nazorg

Gefeliciteerd! Een nieuwe woning! Maar ook na die tijd staan we voor je klaar. Zijn er na de overdracht toch nog vragen? Je kunt ook nadien altijd terugvallen op jouw aankoopmakelaar van M2 Makelaars.

 

Waarom kiezen voor M2 Makelaars?

  • Een professionele organisatie met flink team gediplomeerde mensen. Dus ook handen extra ter beschikking als dat nodig is. En daarom ook actief tijdens drukkere (vakantie)periodes.
  • Afspraken mogelijk overdag, ’s avonds en in het weekend.
  • Meer dan 25 jaar ervaring
  • Bijna geheel Zeeland als werkgebied
  • Voortrekkersrol in de makelaardij. Altijd innovatief en verrassend!
  • Een Whatsapp groep voor elke woning voor snelle en efficiënte communicatie.
  • Door NVM lidmaatschap de zekerheid van professionaliteit.
  • Ruime verkoopervaring. Al meer dan 2.400 woningen succesvol verkocht.
  • Eigen hypotheekkantoor: M2 Hypotheken. Direct vrijblijvend en kosteloos uw financiële positie in beeld.

Laatste items

#Gezocht! Riante tuin voor Tim

M2 Makelaars is voor een klant...

Lees verder

Wetswijzigingen 2021

Welke wetswijzigingen vinden er plaats per...

Lees verder

Een huis (ver)kopen tijdens de lockdown

Een huis (ver)kopen tijdens de lockdown...

Lees verder

Verkoop bij inschrijving: hoe werkt dat?

Verkoop bij inschrijving: hoe werkt dat?...

Lees verder

Wat is mijn woning waard?

Wat is mijn woning waard? De...

Lees verder

5 tips voor je gaat bezichtigen

5 tips voor je een woning...

Lees verder

Categorieën

Nieuwgierig geworden? Gelijk meer informatie nodig? Download dan deze uitgebreide toelichting op de aankoopbegeleiding van M2 Makelaars waar welke stap verder uitgewerkt is.