Ritthem – Zandweg 43g - M2 Makelaars

Ritthem – Zandweg 43g

Vraagprijs € 549.000,- k.k.
Soort woonhuis: villa
Oppervlakte (M2)
165 m2
Kamers
4
Slaapkamers
3

De woning

  • Perceel oppervlakte: 702 m2
  • Gebruiksoppervlakte woonfunctie: 165 m2
  • Gebruiksoppervlakte overige functies: 8 m2
  • Inhoud: 635 m3

Voorzieningen

  • mechanische ventilatie

Beschrijving

Buitengewoon wonen? Dit is een buitenkans!

Deze heerlijke, nagelnieuwe, vrijstaande woning met atelier/kantoor/gastenverblijf ligt op een fantastische locatie.
Bij het ontwerp waren duurzaamheid, levensloopbestendigheid, transparantie, alleen houten bouwmaterialen en doelmatigheid/compactheid centrale items. Het contact met de landelijke omgeving is het centrale item geweest in het ontwerp. De welstandscommissie beoordeelde het ontwerp als een “verfrissende kijk op de Ritthemse boerenstijl”.

Omgeving
Het huis ligt aan de rand van het gemoedelijke dorp Ritthem in een prachtig weidse landelijke omgeving, centraal gelegen en op dichte afstand bij de A58. Oost-Souburg ligt op 2 km, Vlissingen op 3 km en Middelburg ligt op 5 km afstand. Het ontwerp is zodanig dat er veel privacy is ten opzichte van de doorgaande verbindingsweg die Ritthem met de rest van Walcheren verbindt.

Indeling begane grond
Binnenkomend via de voordeur kom je in een ruime hal met een hoge vide en de trap naar boven. Opvallend zijn de transparante (glazen) verbindingen met respectievelijk de woonkamer en de keuken. Ga je via de keuken dan kom je in een prachtige lichte ruimte met een geweldig uitzicht op het pittoreske dorpje Ritthem. Je ziet dan tevens een stralend wit kookeiland met een eetbar voor 4 personen met daarboven een modern vormgegeven afzuigkap.
Ga je via de woonkamer dan word je overweldigd door het kilometers brede uitzicht van een park/polderlandschap dat eindigt bij de Westerschelde zeedijk. Je ziet daar zelfs de windturbines van Zeeuw-Vlaanderen. De keuken loopt organisch door in de woonkamer, dat accentueert het ruimtegevoel en het contact met buiten optimaal.
Wat eveneens opvalt zijn de houten wanden, wat de warme sfeer van dit huis overal waar je je bevindt, benadrukt.

Gaan we terug naar de hal dan zijn daaraan alle centrale functies gesitueerd:
Een toilet, de meterkast en de “machinekamer”, met daarin de warmwaterboiler (300 liter), was/droog combinatie, verdeelstation voor de vloerverwarming en centrale afzuigsysteem. Aan de gang naar de zijuitgang bevindt zich een ruime bijkeukenkast gecombineerd met kitchenette en aan de overkant daarvan een prachtig, lichte badkamer met inloopdouche, ligbad, wc, elektrische handdoekradiator en dubbele wastafel.
De constructie van het huis is zodanig dat natuurlijke ventilatie in alle ruimten mogelijk is. De enorme ramenpartij zorgt er tevens voor dat de zon steeds optimale verwarming levert, dit verlaagt de energiekosten.

Indeling eerste etage
Wanneer we naar boven gaan via de fraai uitgevoerde handgemaakte solide trap zien we een balustrade kast met expositieruimte. De overloop geeft verder toegang tot twee identieke kinder/logeer slaapkamers, een tweede badkamer met douche, wc en enkele wastafel. Deze badkamer geeft door een glazen wand een uniek uitzicht over het weidse land. Door de kiep kantel deur kom je op het dakterras met overweldigend uitzicht op de totale omgeving. Dit terras kan eenvoudig verder als zonneterras worden gebruikt/uitgebouwd.
Terug naar binnen kom je in de ouderslaapkamer waar je vanuit je bed via dubbele Velux ramen ook weer dat fantastische uitzicht hebt, op het weiland waar dagelijks zo’n tachtig koeien hun dagelijkse weide-uitje hebben. De slaapkamer heeft tevens een inloopkast.
Alle kamers op de eerste verdieping hebben twee lichtinvalpunten (transparantie) waarvan er één een kiep-kanteldeur is. Alle Velux ramen hebben een geïntegreerde zonnewering.

Indeling tweede etage
Via een vlizo trap komen we op de ruime zolder, die als slaapzolder of bergzolder is te gebruiken. Ook hier weer twee Velux ramen en volledige afwerking, zodat ook deze ruimte multi-interpretabel is te gebruiken. Vanuit de zolder kun je over de Westerschelde kijken.

Buiten
Tegenover de zijuitgang ligt de houten garage met daarin de pelletkachel, die voor de vloerverwarming beneden en de radiatoren boven zorgt. De pelletkachel zorgt tevens voor warmte in de garage, waar de kussens van de tuinmeubelen liggen opgeslagen. Tevens is daar de aansluiting voor zonnepanelen en warmtepomp voorbereid.

Tussen de garage en de tuinstudio ligt een zogenaamde zen tuin (voor het uitzicht van binnen) met daarachter een dubbele schutting waar buitenspullen onzichtbaar opgeslagen kunnen worden.

Tenslotte is er de opvallend witte houten tuinstudio met overstek en zeer veel ramen, waardoor “buiten” op een fantastische manier “binnen” kan komen. Het houten interieur zorgt voor een bijzondere sfeer. De tuinstudio kan gebruikt worden als kantoor ruimte/behandelkamer. Deze beschikt over elektrische verwarming, maar is wel voorbereid voor aansluiting met radiator.

De tuin
De tuin is zeer ruim en op het zuidwesten gericht, waardoor er de hele dag volop zonlicht is. Er zijn verschillende terrassen met afwisselende beschutting. Het ronde, verdiepte terras achter in de tuin brengt je helemaal in de rustieke sfeer van het omringende landschap. Verder bestaat de tuin uit gazon, waardoor de mogelijkheid van een eigen invulling volledig aanwezig is. Grenzend aan de straat is een ruime parkeergelegenheid voor verschillende auto’s /caravan e.d.

Ontwerp/bouw
De woning is in 2017/2018 gebouwd door aannemer Jan de Keuning en architect Tony Krijger. Beiden hebben de regiebouw voor hun rekening genomen. Volgens nen 2580 meetnorm is het kantoor geen officiële woonruimte deze is wel opgenomen als zodanig in de kenmerken ( de oppervlakte hiervan is 36m2 en de inhoud 105m3).

Zonnegrens

Op onderstaande kaart kun je schaduw rondom de woning zien. Met de schuifjes in het beeld is de dag van het jaar en de tijd van de dag in te stellen zodat in elk jaargetijde te zien is hoe de zon rondom de woning staat.

Video