Tips voor het inrichten van een slaapkamer.

Vandaag geven we je een aantal leuke tips voor het (her)inrichten van een slaapkamer. Deze ruimte krijgt soms minder aandacht dan bijvoorbeeld de woonkamer, maar een goed ingerichte slaapkamer brengt rust. En laat dat nu net het doel zijn van een slaapkamer!

Kies de juiste kleuren
Wist je dat kleuren onbewust veel doen met ons brein? Bij het inrichten van een slaapkamer is het daarom verstandig om hier eens onderzoek naar te doen. Wij hebben een aantal kleuren voor je opgezocht.

  • Groen = rustgevend
  • Blauw = kalmerend
  • Roze = vreugde en positiviteit
  • Geel = stimulerend
  • Oranje = stabiliteit en warmte
  • Wit= orde en zuiverheid
  • Bruin = veiligheid en warmte

Grijze kleuren worden afgeraden om te gebruiken in de slaapkamer. Deze zouden een negatieve invloed hebben, en dat willen we natuurlijk voorkomen!

Juiste indeling
Let erop dat je slaapkamer in proportie is ingedeeld. Oftewel, let erop dat je bijvoorbeeld niet voor een kast kiest die in verhouding met de rest van de meubels enorm groot is en daardoor de hele slaapkamer overneemt. Houd het als leidend object en zoek hier de overige meubels bij uit.

Passende verlichting
De slaapkamer is bedoeld om rust te vinden. Zorg dus voor passende, sfeervolle verlichting die niet te fel is. Uiteraard is het handig om een grote lamp te hebben, maar een klein leeslampje voor naast het bed is ook onmisbaar!

Een goed bed
Een goede nachtrust begint natuurlijk bij een geschikt bed. Er zijn momenteel ontzettend veel verschillende soorten bedden. Zet jouw wensen daarom goed op een rijtje, en ga op onderzoek uit in de vele woonzaken!

Accessoires
Maak je slaapkamer af met toffe accessoires zoals leuke kussentjes en lijstjes. Ook een nachtkastje mag niet ontbreken in de slaapkamer.

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.