Ik ga op vakantie, en laat mijn huis veilig achter!

De vakantieperiode is weer aangebroken! Tijd om te genieten van een welverdiende vakantie. Wij hebben een aantal praktische tips op een rijtje gezet om je huis deze periode veilig achter te laten.

Ketting met slotje

Waar een wil is…
Er wordt wel eens gezegd dat dieven altijd wel binnen kunnen komen, als ze maar graag genoeg willen. Je kunt ervoor zorgen dat de drempel in ieder geval zo hoog mogelijk is. Elke minuut vertraging die de indringers oplopen vergroot de kans op het mislukken van een inbraak.

Net alsof
Het is belangrijk dat jouw huis er ook tijdens de vakantie bewoond uitziet voor de buitenwereld. Het is niet altijd mogelijk om iemand in jouw huis te laten verblijven tijdens de vakantie, maar je zal ongetwijfeld iemand vragen om te zorgen voor planten en eventueel huisdieren. Deze persoon kan gordijnen open of dicht doen en af en toe licht laten branden. Schakel tijdschakelaars in, zodat licht automatisch aan en uit gaat. Laat bijvoorbeeld ook een krant met een koffiekopje op tafel staan. Met deze kleine handelingen kun je ervoor zorgen dat een inbreker minder snel toe zal slaan.

Achter slot en grendel
Breng belangrijke documenten en waardevolle spullen bijvoorbeeld naar een kluis buitenshuis, en zorg dat ramen en deuren voorzien zijn van goedgekeurd hang- en sluitwerk.

Check, check, dubbel check
Je kunt het beste de stekkers van apparaten uit de stopcontacten halen. Naast het voorkomen van eventuele brandschade door kortsluiting of blikseminslag is het natuurlijk ook nog eens goed voor het milieu. Loop voordat je naar de vakantiebestemming vertrekt een extra rondje door de woning. Check of alle ramen goed zijn afgesloten, of er geen apparaten meer aan staan en of het gasfornuis uit staat. Zorg dat er geen ladder, koevoet of hamer in de buurt van jouw woning staat, en vergeet vooral niet de voor- en achterdeur op slot te doen!

Fijne vakantie!

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.