M2 Makelaars

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Live bezichtigen: wat komt daar bij kijken?

Live bezichtigen: wat komt daar bij kijken?

Sinds de corona crisis zijn we bij M2 Makelaars natuurlijk ook op zoek naar alternatieve mogelijkheden om woningen veilig aan klanten te kunnen laten zien. Een aantal jaren geleden zijn we al eens begonnen met zogenaamde ‘live bezichtigingen’ via Facebook en dus hebben we deze mogelijkheid ook weer uit de kast gehaald.

 

Live bezichtigen via een videostream is namelijk een prima alternatief voor het bekijken van een huis. We kunnen als makelaar goed een woning laten zien en een toelichting geven. Klanten kunnen vragen stellen en je krijgt met een minuut of tien een hele goede indruk van een woning.

Maar: het lijkt zo eenvoudig. Je zou denken dat je gewoon je iPhone pakt, iemand laat filmen en zelf wat vertelt over de woning. In grote lijnen is dat natuurlijk ook zo, maar er gaat nog flink wat aan vooraf. En er gaat ook wel eens wat mis. Zo hebben we het deze week gehad dat onze gimbal niet werkte (zie verder) en ook dat het geluid even niet mee wilde werken. Daarom een korte uitleg over de set-up die M2 Makelaars gebruikt voor de livestreams.

Om een goed beeld van de woning te geven is de camera van een iPhone prima. Daar is niets mis mee, dus die kunnen we prima gebruiken. Alleen moet het beeld natuurlijk wel stabiel zijn. Daar is een zgn. Gimbal voor. Een soort korte selfiestick met een hoop techniek aan boord. Je klikt de telefoon in deze houder en een drie-assige motor houdt het beeld stabiel. Dat werkt zo goed dat je zelfs zou kunnen gaan hardlopen met het apparaat in je arm waarbij je beeld

 

toch stabiel blijft. Dus zeker bij het lopen door een woning, trappen lopen, etc. werkt dit uitstekend. Moet je wel zorgen dat hij opgeladen is natuurlijk… (daar ging het deze week dus even mis.)
Wij gebruiken een Gimbal van DJI, de DJI Osmo Mobile. Prima apparaat, handig in gebruik, wel een tikkeltje zwaar.

Naast beeld is geluid natuurlijk ook zeer belangrijk. De microfoon van een iPhone is op zich prima, maar omdat je als makelaar natuurlijk door het huis rondloopt en dus ook wel eens wat verder van de camera af loopt, is dat geen optie. Bovendien heb je dan buiten heel veel last van windgeruis.

Daarom hebben wij gekozen voor een set met draadloze zender en ontvanger. Deze wordt met de nodige tussenkabeltjes aansloten op de iPhone. Als zender/ontvanger gebruiken wij de Røde link Filmmaker Kit welke bestaat uit een zender, ontvanger, microfoon en wat kabels. Voor de verbinding met de iPhone gebruiken we daarnaast de Røde SC-6L. Dit is een koppeling waarmee je twee microfoons en een hoofdtelefoon op een iPhone kunt aansluiten, zodat je ook met twee personen kunt presenteren en bovendien kan de filmer altijd in de gaten houden of de audio goed loopt. Ook dit ging deze week een keer fout, maar konden we daardoor ook snel herstellen!

Naast deze apparatuur is het natuurlijk zaak om te zorgen voor een goede internetverbinding. Daat gaat vaak via 4G (mobiel internet) goed, maar we proberen ook de WiFi van onze opdrachtgevers te gebruiken. Voor de opname testen we welke verbinding het snelst is en die gebruiken we dan ook.

Onze live bezichtigingen zijn niet of nauwelijks gescript. Dit betekent dat we geen ‘draaiboek’ maken voor deze opname. We zijn doorgaans een minuut of 20 voor de opname in de woning aanwezig en lopen dan door het huis en bespreken hoe we – ongeveer – gaan filmen. De rest komt vanzelf wel. Hierdoor blijven de video’s spontaan en lijkt het op een echte bezichtiging. En dus gaat er ook wel eens wat mis, is er wel een een verspreking of struikelt iemand wel eens. Dat hoort er gewoon bij.

Een paar voorbeelden naar live bezichtigingen:

Braamstraat in Oost-Souburg:

Nu live! Een bezichtiging van de woning aan de Braamstraat 8 te Oost-Souburg!

Geplaatst door M2 Makelaars op Woensdag 1 april 2020

 

Volkerakstraat (hier bleek de Gimbal niet opgeladen…):

Nu: Live bezichtiging van de woning aan de Volkerakstraat 47 in Middelburg!

Geplaatst door M2 Makelaars op Maandag 6 april 2020

 

Van Akenstraat (de eerste anderhalve minuut zonder geluid):

Nu Live! Bezichtiging van de woning aan de Van Akenstraat 5 in Nieuw en Sint Joosland! Let op: pas vanaf 1.30 geluid! Excuses, we hadden een storing met het geluid. Meer info over deze woning: https://www.m2makelaars.nl/object/24674-van-akenstraat-5-4339-br-nieuw-en-sint-joosland/

Geplaatst door M2 Makelaars op Dinsdag 7 april 2020

 

 

 

Gerelateerde berichten

#Gezocht! Riante tuin voor Tim

M2 Makelaars is voor een klant op zoek naar een leuk huis op een riant perceel van minimaal 500m2....

Lees verder

Verscherpte corona maatregelen en de gevolgen voor de makelaardij

De makelaardij en de corona maatregelen Deze week zijn de maatregelen m.b.t. het terugdringen van...

Lees verder

Krappe woningmarkt? Zo kom je toch aan je droomhuis!

Krappe woningmarkt? Zo kom je toch aan je droomhuis! De krapte in de woningmarkt blijft nog wel...

Lees verder