Leven in de wintertuin.

Houd jij ook zo van een levendige tuin? De wintertuin ziet er altijd iets minder fleurig uit dan de zomertuin. De bomen verliezen hun blaadjes en de planten hun kleur. Voor verschillende dieren zoals vogels is de winter niet gemakkelijk om aan voedsel te komen. Gelukkig kunnen wij ze op een eenvoudige manier een handje helpen. Hoe? Lees snel verder!

De meest bekende tuindieren zijn natuurlijk vogels. Voor deze dieren is het in deze periode van het jaar extra moeilijk om voedsel te verzamelen.

  • Plaats een vogelhuisje altijd op een dusdanige plek dat deze moeilijk te bereiken is voor katten. Wellicht heb je in het voorjaar dan zelfs een nestje jonge vogels in de tuin!
  • Overdek een voederplank zodat het eten niet nat wordt bij regen.
  • Voer bij voorkeur in de ochtend, na een lange vriesnacht of in de namiddag voor het donker wordt.
  • Bij vorst wordt drinkwater schaars voor vogels. Zet daarom een bakje met water op een beschutte plek neer, zodat ze naast voedsel ook aan water kunnen komen. Ververs het water regelmatig.

Met bovenstaande tips help jij de vogels de winter door en heb je tevens nog wat gezelligheid in je tuin!

Uiteraard zijn er ook nog andere ‘tuin’ dieren die jij een extra handje kunt helpen.

  • Laat wat bladeren of houtresten in de tuin zodat egels hier een schuilplek kunnen vinden om te overwinteren. Uiteraard is het ook mogelijk om een egelhuisje te plaatsen.
  • Er zijn speciale nestkasten voor vleermuizen waarin ze een veilige plek hebben om te overwinteren.
  • Naast dat insecten zich graag in bladafval of in hout verstoppen, kun je ook een speciale insectenkast ophangen.
  • Heb je een vijver in de tuin? Vergeet ook deze niet! Met koude temperaturen zullen vissen zich naar de onderkant van de vijver verplaatsen en kun je ze het best met rust laten. Mocht het langer dan een week gaan vriezen, kun je een klein gat in de vijver maken zodat er zuurstof in de vijver blijft komen.

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.