In de mood(board) voor iets anders?

Nu het voorjaar weer in zicht is, ben je wellicht toe aan iets nieuws. Geen idee waar te beginnen? Wij helpen je middels deze blog graag verder! Met een aantal (budget) tips creëer je binnen no-time een nieuw interieur.

Eens in de zoveel tijd heb je gewoon zin om je inrichting over een andere boeg te gooien. Wellicht heb je ook al wat ideeën en inspiratie opgedaan via bijvoorbeeld Pinterest of Instagram. Uiteraard is er ook veel inspiratie uit perfect gestylde woonwinkels te halen. Het is handig om deze ideeën samen te brengen en visueel te maken middels een moodboard.

Een moodboard kun je zowel digitaal maken als met karton/papier en is bedoelt om in één oogopslag te kunnen zien wat de sfeer van een bepaalde ruimte wordt. Tevens zie je sneller of bepaalde dingen/kleuren goed samengaan, of dat je wellicht beter naar een andere optie kunt zoeken.

Bang dat het allemaal te duur gaat worden? Wij hebben een aantal budget-tips voor je op een rijtje gezet waarmee je jouw woning compleet anders maakt.

Geef de muren een andere kleur
Een ander kleurtje op de muren is een makkelijke manier om je interieur te veranderen. Ga bij één muur bijvoorbeeld eens voor een knalkleur. Uiteraard is het ook een goede optie om de muren juist in een neutrale kleur te schilderen. Zo kun je vaak wisselen met gekleurde accessoires.

Nieuwe bank & kussenhoes
De woonkamer is een plek waar vaak de meeste tijd wordt doorgebracht. Veel mensen brengen hier dan ook graag verandering. Geen geld voor een nieuwe bank? Een andere hoes over de bank doet wonderen! Vaak zijn deze is verschillende kleuren, patronen of stoffen te vinden. Het plaatje maak je af met de juiste kussenslopen..

Vloerkleed
Een vloerkleed ouderwets? Think twice! Dit is een trend die we de afgelopen jaren steeds meer terug zien komen. Vloerkleden zijn er in alle soorten en maten te vinden en is een eenvoudige manier om jouw interieur een nieuwe twist te geven. Naast dat ze ontzettend veel sfeer geven, zorgen ze ook nog eens voor warme voeten!

Eyecatcher
Plaats een leuke (gekleurde) eyecatcher in de woning. Een gekleurde stoel bijvoorbeeld, een grote plant of een mooi schilderij. Wie weet vind je wat in een kringloop, hier hebben ze vaak unieke items voor een leuk prijsje.

Verplaats meubelen
Mocht je hier de ruimte voor hebben, is het wellicht een leuk idee om de meubelen eens een andere plek te geven. Uiteraard hoeft dit niet alleen met meubels, dit kun je bijvoorbeeld ook met accessoires doen. Wissel bijvoorbeeld eens accessoires af die normaal in andere woonruimtes staan.

Kun je wel wat extra hulp gebruiken? Wie weet is een interieurstylist iets voor je.

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.