Hoe weet ik voor hoeveel een huis verkocht is?

Wist je dat je kunt opvragen voor hoeveel een huis verkocht is? Dit kan eenvoudig via het Kadaster. Dit kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor je eigen huizenjacht. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder.

Dat kan namelijk door het sturen van een sms’je naar het Kadaster. Zo kun je opvragen hoeveel er overboden is op een huis. Dit kan nuttige informatie zijn voor je eigen huizenjacht.

Door het sturen van het woord KOOPSOM <postcode> <huisnummer> <letter toevoeging> naar het nummer 8118, krijg je binnen één minuut een berichtje terug met hierin het bedrag waar het betreffende huis voor verkocht is. Je stuurt dus bijvoorbeeld: KOOPSOM 1111AA 10 H, en je krijgt een bericht terug met daarin het verkoopbedrag. Als er geen bedrag bekend is, krijg je hiervan een melding en betaal je er niet voor. Je betaalt voor een succesvolle opvraging €1,50.

Uiteraard is het dan alsnog lastig om dit in de eigen huizenjacht toe te passen. Kunt u wel wat extra hulp gebruiken? Wij staan graag voor u klaar. Via deze link leest u alles over het in de hand nemen van een aankoopmakelaar.

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.