M2 Makelaars

Vergelijk aanbiedingen

Favorieten

Een huis (ver)kopen tijdens de lockdown

Een huis (ver)kopen tijdens de lockdown

Een huis (ver)kopen tijdens de lockdown

De mededeling van minister president Rutte afgelopen maandag dat Nederland in lockdown moet tot en met 19 januari kwam voor velen hard aan. Veel ondernemers zijn hard geraakt door de maatregelen die nodig zijn om het corona virus er onder te krijgen. Diverse branches moeten verplicht hun deuren sluiten en mensen wordt geadviseerd om thuis te blijven.

Nadenken over de toekomst

Waarschijnlijk zullen de komende weken ook een periode van bezinning worden. Na de vorige lockdown en doordat veel mensen regelmatig of volledig thuis moeten werken, merkten wij al dat de vraag naar een woning met een kamer extra of de ruimte voor een thuiswerkplek toenam.

De huidige lockdown zal deze wensen – en wellicht ook andere wensen zoals een speelkamer voor de kinderen of een grotere tuin voor de hond – wellicht versterken.

Hoe dan ook, er is wat meer tijd om na te denken over de toekomst en de woonwensen die daar bij passen.

Video

Onze collega Rogier Voorzaat heeft een korte video met uitleg gepubliceerd.

Het artikel gaat verder onder de video

 

De makelaardij en de lockdown

Daarom is het goed nieuws om te weten dat wij van M2 Makelaars tijdens deze lockdown gewoon voor je klaar staan! Onze branchevereniging NVM heeft ons instructies gegeven wat wel en niet kan en mag tijdens deze lockdown.

Wat mag niet

Wat helaas niet meer mogelijk is, is zonder afspraak binnenlopen bij ons kantoor. Natuurlijk ben je van harte welkom, maar er moet op voorhand wel een afspraak gemaakt zijn zodat wij kunnen plannen hoeveel mensen aanwezig zijn en zo het aantal personen op kantoor beperkt kunnen houden.

Wat mag wel

Wat wél gewoon door kan gaan zijn bezichtigingen, verkoopadviezen, waardebepalingen en taxaties. Dus als je inderdaad de stap naar een volgende woning overweegt, neem dan gerust contact met ons op. We kunnen ook op afstand adviseren en een vrij accurate inschatting van de waarde van je woning geven. Je kunt zelfs al online zelf een waarde opvragen met onze handige waardetool.

Wil je toch wat meer informatie dan kunnen we bij je langs komen. Maar ook hier is advies op afstand via Teams of Zoom gewoon mogelijk.

En zie je een woning die graag wilt bekijken en je wilt niet wachten tot 19 januari omdat er een zekere spoed is? Dan laten we deze woning graag aan je zien!

Natuurlijk worden alle afspraken uitgevoerd met inachtneming van de regels die de overheid stelt. We houden natuurlijk minimaal 1,5 meter afstand. Bij een bezichtiging zijn er mondkapjes, handschoentjes en desinfectiegel aanwezig zodat alles veilig plaats kan vinden.

Overigens is van bijna al onze woningen ook een ‘live bezichtiging’ te bekijken waarbij de makelaar de hele woning in een uitgebreide video aan je toont. Kijk voor een overzicht op deze YouTube playlist.

Met deze werkwijze hopen we deze lastige tijd gezond door te komen en toch voor onze klanten klaar te staan!

Dit weblog is geschreven door Marco van der Knaap. Gecertificeerd NVM makelaar/taxateur bij M2 Makelaars.

Gerelateerde berichten

#Gezocht! Riante tuin voor Tim

M2 Makelaars is voor een klant op zoek naar een leuk huis op een riant perceel van minimaal 500m2....

Lees verder

Verscherpte corona maatregelen en de gevolgen voor de makelaardij

De makelaardij en de corona maatregelen Deze week zijn de maatregelen m.b.t. het terugdringen van...

Lees verder

Krappe woningmarkt? Zo kom je toch aan je droomhuis!

Krappe woningmarkt? Zo kom je toch aan je droomhuis! De krapte in de woningmarkt blijft nog wel...

Lees verder