De meest geschikte vensterbank-planten.

Vind jij het ook altijd zo leuk om je vensterbank te versieren met mooie planten? Helaas kunnen niet alle planten tegen de warmte en zon die ze op deze plek vangen. En geef toe, niets zo treurig en onverzorgd als uitgedroogde cactusjes, hangende tulpen en gele bladeren in de vensterbank.  Maar wat zijn nu de meeste geschikte items voor op deze plek? We zochten het voor je uit!

Cactus
De meest bekende variant welke veel mensen ook wel kennen is een cactus. Deze plant komt oorspronkelijk uit een warme en droge omgeving en is dus gewend aan een fel zonnetje. Of je nu op zoekt bent naar een basic exemplaar of juist een bijzondere plant met bloemen, tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten cactussen waardoor er voor iedereen wel iets bij zit. Extra fijn, deze plant is ook erg perfect voor mensen die hun planten vaak water vergeten te geven!

Sansevieria
Ook deze plant is van oorsprong gewend om op een droge, zonnige plek te overleven. Deze plant is één van de makkelijkste planten om te verzorgen en wordt ook wel eens een studentenplant genoemd. Perfect voor op de vensterbank dus!

Strelitzia 
Deze Strelitzia plant komt het best tot zijn recht op een zonnige plek. Hoe meer de zon schijnt, hoe mooier deze plant zal worden. Geef deze plant eens per week een grote hoeveelheid water, en ze kan er weer even tegenaan. Deze plant is misschien iets te groot voor de vensterbank, maar je hebt vast een ander mooi plekje voor deze eyecatcher!

Zamioculcas
Nog zo’n prachtige, groene plant die weinig aandacht eist, de Zamioculcas. De bladeren groeien erg naar het licht toe, zorg dus dat de pot regelmatig gedraaid wordt. Houdt er wel rekening mee dat deze plant snel groeit. Een plek op de vensterbank wordt na enkele tijd wellicht iets te klein.

Orchidee
Ben je op zoek naar een plant met wat extra kleur? Dan is de orchidee een goede optie! Deze plant is verkrijgbaar in verschillende maten en krijgt prachtige bloemen. Sommige beweren zelfs dat de plant nog mooier gaat bloeien als deze verwaarloosd wordt.

Hopelijk heb je met deze tips wat inspiratie op kunnen doen en hoef je nu niet maandelijks om een nieuwe plant!

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.