5 tips voor een bezichtiging.

Heb je een plekje op een kijkmoment bij een woning weten te bemachtigen? Wat fijn! Tijdens een bezichtiging doe je veel indrukken in één keer op. Om te voorkomen dat je bepaalde zaken vergeet, hebben wij een klein lijstje met tips opgesteld. Lees snel verder.

Tip 1: Lees je goed in.
Lees de dossierstukken als vragenlijst van de woning en lijst van zaken van te voren door. Mochten hier vragen uit komen, kun je deze tijdens een bezichtiging aan de makelaar stellen.

Tip 2: Maak vooraf een vragenlijstje
Veel informatie over de woning lees je online of in de brochure. Maak vooraf een lijstje met vragen die niet online staan en die je tijdens de bezichtiging aan de makelaar kunt stellen. Hierbij een aantal voorbeelden.

– Wat is de gewenste opleverdatum?
– Is er recent iets gerenoveerd, of zijn er nog aandachtspunten?
– Wat is het energielabel van de woning?
– Hoe is de buurt/ hoe zijn de buren?
– Zijn er spullen ter overname?
– Wat zijn bij een appartement de maandelijkse VVE kosten?
– Hoe verloopt de biedingsprocedure?

Tip 3: Verken de buurt
Niks is belangrijker dan de buurt waarin je straks zult gaan wonen. Verken de buurt vooraf, loop een rondje door de buurt, kijk welke voorzieningen er in de buurt zijn, bel eens aan bij de buren en vraag naar ervaringen. Loop ook eens ‘s avonds door de buurt en kijk bijvoorbeeld hoe de parkeergelegenheid dan is. Niks vervelender dan na een lange dag thuiskomen en drie straten verderop te moeten parkeren.

Tip 4: Neem de tijd
Het aankopen van een woning is niet niks, neem daar dus de tijd voor. Zorg ten eerste dat je op tijd bij een bezichtiging aankomt. Neem vervolgens altijd een logische volgorde door de woning, dus van voor naar achter en weer terug, of van beneden naar boven en weer terug. Op deze manier zie je alles twee keer en kun je alles goed in je op laten nemen.

Tip 5: Schakel hulp in van een aankoopmakelaar
Neem eventueel een aankoopmakelaar in de hand. Deze let niet alleen tijdens een bezichtiging op belangrijke zaken, maar ook in het proces erna kunnen ze je goed helpen.

– Als eerste inzicht in nieuw woningaanbod, aan de hand van jouw zoekwensen
– Begeleiding bij bezichtigingen
– Hulp en advies bij onderhandelingen
– Een overdracht zonder zorgen

Op de hoogte blijven?

Deel je mailadres met ons en ontvang relevant woonnieuws van M2 Makelaars.