Groene Makelaar

Groene makelaar met oog voor de omgeving

Als M2 Makelaars ondernemen wij op een verantwoorde wijze, waarbij we zo veel mogelijk rekening houden met onze omgeving. Dit uit zich in energiebesparende maatregelen, lidmaatschap van groene organisaties, zelf opwekken van energie en vervoer met de minst mogelijke belasting voor het milieu.

Energiebesparende maatregelen

Als makelaarskantoor verbruiken wij flink wat elektriciteit. Grote etalages met verlichting en klimaatbeheersing voor een goede werkplek voor onze medewerkers. En natuurlijk maken wij veel gebruik van computers en computerapparatuur. Om het energieverbruik te verminderen hebben wij alle gloei- en halogeenlampen op onze kantoren vervangen voor LED verlichting. Ook bij de aanschaf van kopieermachines is gekozen voor energiezuinige apparatuur welke maar liefst 70% minder energie verbruiken dan vergelijkbare machines.

Lidmaatschap 'De Groene Kring' van het Zeeuwse Landschap

M2 Makelaars is lid van 'De Groene Kring' een sponsormogelijkheid van Stichting het Zeeuwse Landschap. Concreet houdt het in dat we jaarlijkse een bijdrage doneren aan de stichting. Daarnaast bieden wij onze klanten - als ze daar prijs op stellen - een gratis jaarlidmaatschap van Het Zeeuwse Landschap aan.

Opwekken van energie

M2 Makelaars wekt ook zelf energie op. Dit doen we op twee manieren: op het dak van ons kantoor hebben wij een stellage met 12 zonnecollectoren laten plaatsen die jaarlijks zo'n 2.600 KwH stroom opleveren. Daarnaast hebben wij 'windaandelen' gekocht en zijn zo deels eigenaar geworden van een windmolen in Delfszijl. Via onze groene energieleverancier 'Greenchoice' krijgen wij jaarlijks op deze manier 15.000 KwH schone windenergie van deze molen geleverd.

Groen vervoer

Voor onze bezichtigingen proberen wij zo veel mogelijk gebruik te maken van fietsvervoer. Alleen als de afstand te ver is, of het weer het niet toelaat, maken wij gebruiken van autovervoer. Onze bedrijfsauto, een Toyota Aygo, heeft bovendien een A-label.

Groene energieleverancier

Ook bij de keuze voor de energieleverancier hebben wij bewust gekozen voor een groene aanbieder. Wij betrekken onze energie van Greenchoice en hebben daarom altijd 100% groene stroom en 100% groen gas.

Groene website

Zelfs onze website is groen! De wordt namelijk gehost door Argeweb en heeft daarmee het keurmerk een Groene Website te zijn omdat Argeweb de CO2 uitstoot, ontstaan door het verbruik van de webservers, compenseert. Hiermee is het keurmeer 'Cleanbits' van toepassing op onze website.